Schaapscheerdersfeest Blaricum

Schaapscheerdersfeest

Elk jaar wordt er op de eerste zaterdag van de maand juni een schaapscheerdersfeest gehouden. De schapen worden dan op ambachtelijke wijze, met de wolschaar, uit hun dikke winterjas geholpen. De schapen gaan er echt voor zitten en zijn blij dat hun ‘jas’ uit mag. Het scheelt ze ook echt een paar kilo! Er is dan een markt met kraampjes en Bula Outdoor foodtrucks en er zijn spannende activiteiten voor jong en oud. Dit jaar hebben we twee dagen feest i.v.m. ons 90 jarige jubileum. Op 4 juni én 5 juni 2022 vieren we het volgende schaapscheerfeest. Kom je ook? Schaapskooi Blaricummerheide!

Waar is de schaapskooi te vinden?

De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant De Eendracht aan de Oude Naarderweg 1 in Blaricum. Neem vanaf de A1 afslag 8 Blaricum en rij vervolgens over de N526 richting Blaricum. Na 2 km sla je, in de bocht, linksaf voor de parkeerplaats. Vanaf hier wandel je in drie minuten naar de schaapskooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *